PYÖRÄN KASAAMINEN AJOVALMIIKSI

Saat pyöräsi ajovalmiiksi näiden ohjeiden avulla. Mikäli tarvitset apua pyörän kasaamisessa, olethan yhteydessä liikkeeseemme.

Aja pyörä pois laatikosta ja poista ylimääräinen pakkausmateriaali rungon ja osien ympäriltä.

Kiristä ohjainkannatin päällä olevasta kuusiokolopultista. Ohjainkannattimessa on kiristyspultit myös sivuilla, mutta kiristä päällä oleva pultti ensin. Päällä olevan pultin tulee olla kireällä, mutta ei tarvitse kiristää väkisin ja liian tiukkaan, sillä ylikiristettäessä ohjainlaakerin toiminnasta tulee tahmeaa.

Ohjainkannattimen sivuilla olevat kiristyspultit voi nyt kiristää.

Kiristä ohjaustanko ohjainkannattimeen. Tarkista, että ohjaustanko on suorassa, jarrukahvat ja vaihdevivut oikeassa asennossa ja kiristetty ohjaustankoon.

Polkimissa on erikätiset kierteet! Oikean puolen polkimessa kierre on niin, että se kiristyy kampeen myötäpäivään. Vasemman puolen polkimessa ns. väärän kätinen, eli se kiristyy vastapäivään. Polkimista löytyy merkinnät "L" vasen ja "R" oikea. Avaimena 6mm tai 8mm kuusiokoloavain.

"L" tulee kiinnittää siihen kampeen jossa ei ole ratasta. ”R" tulee kiinnittää voimansiirron puolelle, eli kampeen jossa rattaat on kiinni. Varmista, että poljin menee oikealle kierteelle. Polkimen kierteeseen on hyvä sivellä kuparitahnaa tai vaseliinia. Hyvä keino on pyörittää poljin kierteelle ensin käsin, ja kiristää vasta lopuksi työkalulla.

Asenna penkki sopivalle korkeudelle. Sopiva korkeus on kun istut penkissä, käännä polkimen alimpaan asentoon, asetat kantapään polkimelle ja tällöin polvikulma saa olla suorassa. Mikäli kyseessä on hissitolppa, on säädettäessä hyvä auttaa myös vaijeria.

Tarkista, että jarrut toimivat ja että kaikki osat ovat kunnolla kiinni.

Mikäli olet epävarma pyörän toiminnasta, ota yhteyttä (huolto@cycli.fi) tai käy liikkeessämme.

Huomioithan, että vaikka vaihteet säädetään ennen toimitusta, uuden pyörän vaihdevaijerit tulevat venymään hieman alussa. Samoin laakerit ja pinnat saattavat hakea vielä hieman tilaansa ja näihin voi tulla kireys vaihteluita. Ensihuolto on hyvä tehdä noin 400km sisäänajon jälkeen.