Työsuhdepyörä mielessä?

Laadukkaasta valikoimastamme löytyy pyörä jokaisen työntekijän makuun ja hankinta on helppoa, sillä autamme kaikissa vaiheissa pyörän valinnasta rahoituskuvioiden suunnitteluun ja aina pyörän huoltoihin saakka. Huollot voidaan toteuttaa erillisellä sopimuksella suoraan kanssamme tai osana yhteistyökumppaneidemme tarjoamia leasing-sopimuksia.

MIKÄ ON TYÖSUHDEPYÖRÄ?

Työsuhdepyörä on pyörä, jonka työnantaja hankkii työntekijänsä käyttöön. Verotuksen uudistusten myötä tällaisesta edusta on verovapaata ansiotuloa työntekijälle yhteensä 1200 €/vuosi eli 100 €/kk. Kustannuksen voi jakaa useammalle vuodelle, jolloin esim. kolmen vuoden aikana voidaan hyödyntää yhteensä 3 600 € tällaista veroetua. Lue lisää polkupyöräedusta Verohallinnon sivuilta.

Tavallisesti työnantaja pidättää edun verran työntekijän palkasta, mutta etu voidaan tarjota myös normaalin palkan lisäksi. Työsuhdepyörän hankintaan voidaan yhdistää myös tavallisia lisävarusteita, kuten kypärä, valot, lukko, nastarenkaat jne. Nämä nostavat pyörän verotusarvoa.

työntekijä, sinä päätät, mitä pyörällä teet

Työsuhdepyörän käyttöä ei ole rajoitettu – voit ajaa sillä työmatkoja tai satsata harrastusvälineeseen. Tai tehdä samalla pyörällä molempia.

 • Työsuhdepyörä on työnantajan tai leasingyhtiön omistukseen hankittu pyörä, joka on sinun henkilökohtaisessa käytössäsi verovapaasti. Saat käyttää pyörää täysin oman halusi mukaisesti. Käyttö ei siis rajoitu vain työmatkoihin. Haaveilet sitten virtaviivaisesta maantiepyörästä, monikäyttöisestä sähköpyörästä tai polkuja kesyttävästä maastopyörästä, voitte sopia työnantajasi kanssa sen hankkimisesta työsuhdepyöräksesi. 

 • Tavallisin tapa hyödyntää veroetu on, että työnantaja pidättää normaalista kuukausipalkastasi kuukausittain 100 €, eli verovapaan osuuden verran. Näin ollen verotettava tulosi ja veroprosenttisi pienenee ja maksat vähemmän veroja. Samalla myös tilille tuleva nettoansiosi luonnollisesti laskee tuon 100 € edun verran. Osa työpanoksestasi saamaasi korvausta muuttuu siis pyöräeduksi. 

 • Halutessasi voit lunastaa pyörän myöhemmin omistukseesi joko leasing-yhtiöltä, usein etukäteen määritettyyn hintaan, tai työnantajaltasi (pyörän käypä arvo kirjanpidon poistojen jälkeen).
  Tällöin saat arvokkaankin pyörän itsellesi lopulta edullisemmin. 

työnantaja, huolehdi työntekijöistäsi

Työsuhdepyöräedun tarjoaminen on loistava tapa huolehtia henkilöstösi hyvinvoinnista. Samalla kannustat työntekijöitäsi oman työkykynsä ja terveytensä ylläpitämiseen sekä aktiivisesta elämäntavasta nauttimiseen!

 • Työsuhdepyöräetu on mainio tapa huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista ja aktivoida heitä itseään samaan. Pyöräilyyn kannustamalla tuet työntekijöitäsi oman työkykynsä ylläpitämisessä.

  Pyörän voit hankkia oman yrityksesi omistukseen, jolloin se kirjataan yhtiön taseeseen, tai voitte sopia pyörän hankkimisesta leasing-sopimuksella. Palveluntarjoajia on useita. Päädyitpä sitten leasingiin tai pyörän ostamiseen omaan omistukseen, autamme hankinnan kaikissa vaiheissa aina pyörän huoltoihin saakka. 

 • Voit tarjota työsuhdepyöräedun työntekijöillesi:
  1. Osana nykyistä palkkaa

  Useimmiten pyöräetu tarjotaan osana nykyistä palkkausta, jolloin siis sinä työnantajana pidätät työntekijäsi nykyisestä palkasta verovapaan edun verran. Käytännön kuvioista kannattaa sopia ajoissa palkanlaskennan kanssa. 
  2. Palkankorotuksena
  Työsuhdepyörän hankkiminen on myös vaihtoehto palkankorotukselle. Voitte sopia työntekijäsi kanssa, että verotettavan ansiotulon korottamisen sijaan hankitte työsuhdepyörän, jonka työntekijä siis saa käyttöönsä verovapaasti.

 • Pyörän hankkiminen yrityksen omistukseen tarjoaa mahdollisuuden verosuunnitteluun vähentämällä yhteisöverolla verotettavaa tulosta. Pyörä kirjataan kirjanpidossa käyttöomaisuuteen ja pyörän käyttöiäksi katsotaan
  viisi vuotta, jonka aikana sen hankintahinta on poistoina vähennettävä taseesta. Voit myös myydä pyörän myöhemmin työntekijän omaan omistukseen. Myynnissä on käytettävä poistojen jälkeistä käypää hintaa, jotta se ei kerrytä työntekijälle verotettavaa tuloa. 

  Mikäli et halua lähteä tekemään investointia työsuhdepyörään, voit hankkia pyörän myös leasing-sopimuksella. Verovapauden ehtona on, että leasing-kulut eivät ylitä 100 €/kk. Usein sopimuksiin sisältyy pyörän lisäksi vakuutus- ja huoltokuluja.