
SOP-Metal
Share
SOP-Metal kannustaa henkilöstöään liikkumaan työsuhdepyöräedulla
Vaasan alueella toimiva metallialan yritys SOP-Metal on ottanut käyttöön työsuhdepyöräedun, joka tarjoaa henkilökunnalle mahdollisuuden hankkia laadukas polkupyörä verovapaasti. Toimitusjohtaja Sami Kuntolan mukaan etu tukee henkilöstön hyvinvointia ja kannustaa aktiiviseen elämäntapaan.
Metallialan asiantuntija ja kehityksen kärjessä
SOP-Metal on vuonna 1993 perustettu metallialan alihankintayritys, joka palvelee pääasiassa sähkö- ja energiasektorin toimijoita. Yrityksen tuotannossa keskeisiä materiaaleja ovat kupari, alumiini ja teräs, joita työstetään monipuolisesti eri menetelmin. SOP-Metalilla on yli 50 työntekijää, ja sen asiakaskunta ulottuu Vaasan seudulta koko Suomeen ja Eurooppaan asti.
Yritys panostaa vahvasti kehitykseen ja investointeihin. "Viime syksynä toteutimme yhden suurimmista investoinneistamme, joka liittyy tankomateriaalin katkaisu- ja rei’ityslinjaan sekä automaattiseen varastointiin. Tämä auttaa meitä tehostamaan tuotantoa ja nopeuttamaan läpimenoaikoja", kertoo toimitusjohtaja Sami Kuntola. "Lisäksi kehitämme omia tuotteitamme, kuten kiskosiltoja ja sähkön varastointijärjestelmiä, joilla voimme esimerkiksi hyödyntää tuulimyllyistä syntyvää hukkasähköä."
Työsuhdepyöräetu tukee hyvinvointia
Yksi SOP-Metalin uusista henkilöstöeduista on työsuhdepyörä, joka otettiin käyttöön viime syksynä. "Idea lähti henkilöstöltä, ja aloimme selvittämään sopivaa ratkaisua. Cycli tarjosi mallin, jossa yritykselle ei synny lisäkuluja, ja se oli meille ratkaiseva tekijä", Kuntola kertoo.
Työsuhdepyöräetu on otettu vastaan positiivisesti. "Meillä on jo pitkään osallistuttu yritysten kilometri-kisaan, ja monella on intohimo pyöräilyyn. Ensimmäisinä edun käyttöön ottivat aktiivipyöräilijät, mutta toivottavasti myös muut innostuvat kevään myötä", Kuntola jatkaa. "Myös itselläni on kiinnostusta hankkia sähkömaastopyörä."
Cycli valikoitui kumppaniksi helpon prosessin ja asiantuntevan palvelun ansiosta. "Cycliltä saimme erinomaiset ohjeet työsuhdepyöräpolitiikan laatimiseen sekä esimerkkejä, joilla pystyimme laskemaan edun hyödyn. He kävivät myös paikan päällä kertomassa henkilökunnalle työsuhdepyörästä, mikä teki prosessista selkeän kaikille."
Ensimmäisten joukossa työsuhdepyörän hankkinut Tomi Hämäläinen
SOP-Metalin työntekijä Tomi Hämäläinen oli yksi ensimmäisistä, jotka hankkivat työsuhdepyörän. "Tämä etu oli pitkään odotettu ja toivottu, ja olen todella tyytyväinen, että se otettiin käyttöön", Hämäläinen kertoo.
Hän hankki marraskuun lopussa Seinjäoen Cyclistä Trek Farley 5 Fatbiken. "Tutkin ensin vaihtoehtoja netistä ja kävin sitten koeajamassa pyörän ennen lopullista ostopäätöstä. Viikossa kilometrejä kertyy noin 100, ja ensihuoltokin on jo tehty."
Hämäläisen mukaan työsuhdepyöräetu on ollut helppokäyttöinen ja hyödyllinen. "Maksu hoituu automaattisesti ja valikoimasta löytyi juuri minulle sopiva pyörä. Olen kuullut, että useampi työkaveri harkitsee edun käyttöön ottamista."
Toimitusjohtaja Sami Kuntolan mukaan työsuhdepyöräetu vahvistaa myös yrityksen työnantajamielikuvaa. "Nykyään hyvä työpaikka merkitsee muutakin kuin palkkaa. Työnantajan on oltava kiinnostunut työntekijöiden hyvinvoinnista, ja työsuhdepyörä on yksi tapa kannustaa liikkumaan."
Kiinnostuitko? Varaa aika yhteiseen palaveriin tästä linkistä.